Meglepődtünk, amikor olvastuk a sajtóban az Ön által kezdeményezett és aláírt nyílt levelet, amelyet Izsák Balázs Székely Nemzeti Tanács elnökének címzett. Ebben a levélben megfogalmazta, hogy kényszerítve vannak véleményüket a nyilvánosság elé tárni.

Mi, az Udvarhelyi Települési Tanács önt erre nem kényszerítettük, sőt, erre mi önnek megbízást sem adtunk. Ami számunkra súlyosabb, hogy nem is értünk egyet a levélben megfogalmazottakkal, miszerint az Izsák Balázs elnök úr vezetésével és hibájából mozgalmunk letért volna az eredeti útról.

Az Udvarhelyi Települési Tanács elnökeként tisztelettel kérem önt, hogy mielőtt önjáró módon bármit is kijelent, azt ön saját nevében tegye. Amennyiben testületi álláspontot szeretne képviselni, azt Udvarhelyi Települési Tanács beleegyezésével tegye. Ellenkező esetben a diktatórikus jelző árnyéka vetülhet önre.

Az autonómia küzdelmünk soron következő fejezete a március 10-i Székely Szabadság Napjára való mozgósításnak kell lennie, amelyre felkérem Önt is, hogy Udvarhelyszékről minél többen legyünk jelen Marosvásárhelyen!

Bíró Edith
elnök
Udvarhely Települési Tanácsa

1. Gáspár Sándor

A Székely Nemzeti Tanács az igazság révén létezik

2. Dobai

Levelek jönnek, levelek mennek. Szerintem jobb
    lenne letenni a plajbászt még mielőtt nevetségessé
    tennék magukat és probálják meg közelebről, egymás
    szemébe nézve megtárgyalni a nézeteltéréseket.

3. antal m.

Mindenki csak találgat! Igen,- rendet kellene tenni! Van három hivatalosan megválasztott pártja a romániai magyarságnak, Többek közt a Parlamentiek elfogadottak! Az RMDSZ Kelemen Hunor elnökre hárul minden országos ügyködésünk! Öt kérjük,- álljon a hivatása magaslatára, – minden közügyeinket együtt értve a 3 pártegységgel KELL felvállalják és megoldják! ITT MÁS ISTENJÁRÁS NINCS, — VALÓBAN MEG KELL OLDANI GONDJAINKAT EGYÜTTESEN! A KONGRESSZUSON MIND EZEKET NAPIRENDRE KELL HOZNI ÉS VÉGKÉP KEZELNI!! NEM LEHET TOVÁBB KALÁKÁZNI SZÉTSZÓRTAN! ANYA ORSZÁGUNK MAGYARORSZÁG!

4. Engi Albert

Sokan vagyunk és sokfélék. Sokféle képen akarjuk az általunk elképzelt jót, de ritkán tesszük fel a kérdést ,vajon úgy a jó ahogy én akarom, vajon nincs más megoldás . Ilyenkor kezdődik a viták egyik eredője. Ez baj de a kisebbik baj. Van egy nagyobb baj aminek eredője a szándékos uszitás .Ez jöhet köreinken kivülről és állam hatalmi érdekeket szolgál és jöhet köreinken belülről és személyes érdekeket szolgál. Ha mindezt végiggondoljuk hamar kibújik a szög a zsákból. Mindezt Saul Alinszkitől tudom érdemes lesz tanulmányozni.

5. antal m.

Higgadjanak le lassacskán! Közügyet az életben senki nem akar kezelni, csak fontoskodnak! Nem egyszerű ki állni a nép elé a nemzeti érdekünkben!
    Ne sértegessék Izsák Balázs Urat, ha MELLÉ NEM ÁLLNAK!

• Tóducz

antal m., Izsák Balázs úr srl-ként működteti a SZNT-ét!

Na, megkezdődött a nagy semmitevő levelezés. Beszól egyik, beszól másik, miközben a romákok jól szórakoznak. Hölgyeim és Uraim, a SZNT be sincs jogilag jegyezve. Hivatalosan nincs is.

• Pál

Tóducznak igaza van, a SZNT egy álszervezet és jogilag nemis létezik.

Az email címet nem tesszük közzé.