Nyílt levél Mezei Jánosnak, a Magyar Polgári Párt elnökénekA Magyar Polgári Pártot a politikai pluralizmus iránti igény, a választás szabadságának gondolata hozta létre. Az erdélyi magyar többpártrendszer olyan érték, amelyre szüksége van közösségünknek, a választópolgárok bölcsessége pedig több esetben visszaigazolta, hogy értik és támogatják ezt a nemzetpolitikával is összhangban lévő programot és cselekvési tervet.

Az MPP addig őrzi meg létjogosultságát, ameddig a választás szabadságának jegyében úgy viszonyul a politikai verseny és együttműködés kérdéséhez, hogy az nem csak a magyar érdek érvényesítését, hanem a magyarok közötti békességet is erősítse.

Ez az érték kerül most veszélybe.

Érthetetlen okok miatt azok kerültek a vádlottak padjára, akik az elmúlt időszakban eredményeket mutattak fel, a nemzetpolitika koordinátái szerint képviselték a pártot, illetve a szabálytalanságokra hívták fel a figyelmet. Az elnökkel szembeni bizalmatlanság tetten érhető a szervezetek java részénél és a párt közmegítélésében is. Nem sikerült új programmal, új politikai irányvonallal előállnia, sőt az MPP korábban elért eredményei is veszélybe kerülnek.

Mindezt tetőzi a székelyudvarhelyi szervezet legutóbbi Közgyűlésének Alapszabályba ütköző lebonyolítása és a székelyudvarhelyi szervezet elnökének, Gálfi Árpádnak az eltávolítására tett kísérlet, végül a pártból való kizárása.

Mi, a Magyar Polgári Párt jövővéjéért agódók kötelességünknek érezzük jelen nyílt levélben is felszólítani a Magyar Polgári Párt elnökét, hogy vessen véget a megosztó és kirekesztő politikának, vessen véget a sorozatos kizárásoknak, a kizárásokkal való fenyegetéseknek.

Mi, a lelkiismeret pártján szeretnénk maradni, amint azt egyik pártjelszavunk is hirdeti.

Ezért elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az országos választmány döntését, mely szerint a kirekesztő politika csődöt mondott, a párt elnöke nem tartotta be. (A választmányi ülésen az elnök egyedül maradt szavazatával, a testület jelen lévő tagjai egyhangúan a kizárások ellen szavaztak.)

Úgyszintén elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a pártot a szabályokat áthagva kiszolgáltatja és bábként vezeti.

Mindezek ismeretében, alulírottak, felszólítjuk Mezei Jánost, hogy mondjon le!

Pethő István-választmányi elnök

Simon Csaba-országos alelnök

Kulcsár-Terza József-parlamenti képviselő

Biró Zsolt-parlamenti képviselő

Csáki Attila-Kovászna megyei szervezet elnöke

Horváth Zoltán-Kolozs megyei szervezet elnöke

Rákossy Botond-József-Hargita megyei szervezet elnöke

Lemák Rudolf-Máramaros megyei szervezet elnöke

Péter Lukács-Csíkcsicsó polgármestere

Szotyori Angéla-Málnás polgármestere

Cseh József-Gelence polgármestere

Gálfi Árpád-Székelyudvarhely polgármestere

Fejér Levente-Zabola polgármestere

Csillag Péter-Hargita megyei tanácsos

Albert Mátyás-Hargita megyei szervezet alelnöke

Salamon Zoltán-Hargita megyei tanácsos

Egyed József-Hargita megyei szervezet elnökségi tagja

Lukács László-Kovászna megyei tanácsos

Csomortáni Gál László- Hargita megyei szervezet elnökségi tagja

Nagy Gábor Levente-sepsiszentgyörgyi szervezet elnöke

Keizer Róbert-Kolozs megyei tanácsos

Péter Péter-MPP alapító tag

Tusnádfürdő, 2019. október 8.

1. GÁBOR

Nagyon egyszerü a dolog! Vizsgáljuk meg azt, hogy mit tett a Magyarság/Székelység érdekében Mezei János! Ha, minden cselekedete a népe érdekét szolgálta, akkor igaza van! Akkor, ilyen emberekre van szükség! Akik, megválasztották azok döntsenek és ne egyes vezetõk.

Tapasztaljuk, hogy az RMDSZ egyes vezetõi (és a fiatalok RMDSZ szervezetek is) elõszeretettel terjesztenek BALOLDALI LIBERÁLIS ESZMÉKET, olyanokat amik tönkre tették a Nyugatot! Ezért, még nagyobb felelõsség hárul az MPP-re és a Néppártra!!!

2. mozsi

El kell olvasni Nemere István könyvét “A MAGYAROK 7 Fő Bűne könyvet és utána kommentáljunk,ha talpra akarunk álni!

• Tóducz

A Nemarra könyvét se lenne hiábavaló olvasni.

3. Sic

áruló (melléknév)
    1. Megvételre ajánló (személy), aki eladásra szánt tárgyat, szolgáltatást megfelelő pénzösszegért kínál.

4. Sic

Kedves:
    Pethő István-választmányi elnök

Simon Csaba-országos alelnök

Kulcsár-Terza József-parlamenti képviselő

Biró Zsolt-parlamenti képviselő

Csáki Attila-Kovászna megyei szervezet elnöke

Kérdés:hány kiló aranyat fizettek önöknek?

• Sic

És önöknek?:
      Lukács László-Kovászna megyei tanácsos

Nagy Gábor Levente-sepsiszentgyörgyi szervezet elnöke

• Dobai

Hogy besiccelt Sic úr. Há mindenki nem lehet áruló na.
        Sze nekem hjába beszél, me nem hiszem e.

5. mozes

Nem kell Mezeit támadni ,mert ö is a fizetésért harcol,mint a többi! Tökés ,mint Gyurcsány hátulról támad!
    “Mocsok a politika “

• Dobai

Kedves mozes, szedje össze őket (az összes politikust) és vezényelje
      a sivatagba. Aztán akkor csend és béke lesz.

• Tóducz

Kedves Dobai úr, az Ön által javasolt megoldás kivitelezhetetlen a környéken, hisz politikus van UDMR-és, MPP-és, EMNP-és, akik mind az erdélyi magyart szeretnék üdvözíteni a saját üdvözölésük érdekében!

6. antal m.

A pluralizmusba a függetlenség is be ékelődhet, hisz már közel vannak ahhoz. Mindenkinek egy- egy pártot ,– aztán nesze neki ,,magyarok közötti békesség és egyetértés,,!

7. Dobai

Az elnökség nem királyság, hékás.
    Eccer fé, eccer le,
    Hullámvasút az élete.
    (D.J. dalszerző)

Nem csak a karcos és a pálinka fő a Székelyföldön, készül a puccs is.

Na elvtársak, éleződik az osztályharc és jól szórakoznak az UDMR meg a romákok.

• Fülöp István

Az UDMR nen szórakozik, hanem harcol keményen. Nem kétséges, hogy a háttérben õk vannak, s ezek a lépések jól mutatják, hogy mennyire megijedtek attól, hogy Mezei kézbe vette a pártot és arra készül, hogy megszorongassa õket.
      Én ennek nagyon-nagyon drukkolok,mert ráfér már a népünkre egy vérfrissítés, egy erõs magyar érdekvédelmi szervezet kiépítése.

• Tóducz

Kedves Fülöp úr, Ön szimpatikusan naiv. De hát a fáma szerint, a remény döglik meg legutoljára.

• Fülöp István

Nem naív vagyok Tóducz úr, csak használom az eszemet. Ha olyan sok lenne az elégedetlen és a párt javát akarnák, akkor összehívnak egy kongresszust és leváltják. A választott módszerbõl az is látszik hogy kevesen vannak, s az is, hogy elsõsorban a párt kárát akarják, mert ez a hercehurca a pártnak többet árt mint Mezeinek.

• Tóducz

Kedves Fülöp úr, ha jól emlékszem, a tegnapelőtt megemlítettem a puccsot. Kövér jött, Kövér ment, Szász Döbrögi Jenci jött és ment és az MPP-ben felfőtt a káposztalé.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük